Lumà Nero D'Avola

Lumà Nero D'Avola
Wijn gemaakt op basis van de lokale Siciliaanse druif nero d’avola, de bekendste blauwe druif van het eiland. Het is een druif die goed overweg kan met het meditterane klimaat en die mooie karaktervolle rode wijnen oplevert. Hij wordt gemaakt met biologisch geteelde druiven. Deze worden licht gedroogd, om de wijn meer kracht en karakter te geven.

Voor deze wijn worden de druiven licht gedroogd, zodat ze 15-20% indrogen, waardoor het suikergehalte stijgt, en de wijn meer rijkdom, volume en kracht krijgt. De druiven zijn perfect rijp en ondergaan een lange gisting op de schillen, om de wijn kracht en kleur te geven. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden op barriques om hem mooi af te ronden.

Warm en rijp, zuidelijke kruiden, chocola, zoete kersen, koffie, leer, stevig en zwoel, volle en rijpe smaak, rond en soepel, zoet fruit, met een zachte finale, een vleugje zoet door het licht indrogen van de druiven.

Heerlijk drinken bij mooie charcuterie, pasta met vleesragout, lamsvlees van de grill, mooie belegen kazen.
 


Inhoud 750ml
Type Rood
Regio Sicilie
Land Italië
Jaartal 2017
Alcohol % 13,5%
Informatie
Inhoud 750ml
Type Rood
Regio Sicilie
Land Italië
Jaartal 2017
Alcohol % 13,5%

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • € 9,95
  • Excl. BTW: € 8,22
Het minimum te bestellen aantal is 6

Tags: Nero d'Avola