Laguille Gros Manseng

Laguille Gros Manseng

Laguille Gros Manseng is een licht goude wijn en heeft een minerale neus van ananas en exotisch fruit. Het is een delicate, elegante en evenwichtige wijn.


Laguille Gros Manseng is zeer aangenaam als aperitief en bij een gemengde salade.


Dit gerenommeerde familiebedrijf wijngaard ligt in het zuidwesten van Frankrijk, een gebied dat bekend staat om zijn goede leven.

Al generaties lang zijn twee families met een passie voor wijn, dat bijgedragen heeft aan het wijn maken erfgoed. Tegenwoordig zijn Colette en Guy, met behulp van hun kennis en tradities doorgegeven van generatie op generatie, verantwoordelijk voor het produceren een selectie van heerlijke wijnen en Armagnacs.

Het team van Laguille is toegewijd om fruitig en levendig wijnen te bieden. En werken met aandacht voor het milieu, terwijl de uitvoering van betere arbeidsomstandigheden, heeft Laguille domein geïnvesteerd in een hoog en modern presterende productieproces.

IGP Cotes de Gascogne-wijn Côtes de Gascogne is de IGP- titel voor wijnen die worden geproduceerd in het gebied rond het administratieve departement van de Gers in Zuidwest-Frankrijk . De IGP vormt een aanvulling op de AOC-benamingen van de regio, waaronder Armagnac , Madiran en St-Mont , en biedt telers een geografische aanduiding voor hun wijnen met minder strenge wijnbereidingsvereisten.

Het stroomgebied van de Côtes de Gascogne IGP beslaat de hele Gers, evenals kleinere delen van Landes en Lot-et-Garonne om in totaal 12.000 ha wijngaarden te creëren. Dit gebied is voornamelijk de thuisbasis van wijnbouw sinds de Romeinse tijd.

Het terroir in de Côtes de Gascogne is een overgangsgebied, waarbij het maritieme effect van de Atlantische oceaan plaatsmaakt voor een meer continentaal klimaat in het oosten van de Gers. In het oosten zijn de zomers warmer en droger en houden de kleikalkbodems het water beter vast. Dichter bij de kust kenmerken losse zandgronden met een goede afwatering en veel neerslag de wijngaarden.Inhoud 750ml
Type Wit
Regio Côtes de Gascogne
Land Frankrijk
Jaartal 2018
Alcohol % 11,0%
Informatie
Inhoud 750ml
Type Wit
Regio Côtes de Gascogne
Land Frankrijk
Jaartal 2018
Alcohol % 11,0%

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • € 8,95
  • Excl. BTW: € 7,40
Het minimum te bestellen aantal is 6

Tags: Gros Manseng