Conte di Campiano Primitivo Manduria

Conte di Campiano Primitivo Manduria

Lang geleden, een graaf van de verre landen passeerde op zijn prachtige ros, in het land van de Val Tramigna en klom op naar het plateau van de berg Crocetta. De graaf ging op een steen zitten om een beetje uit te rusten waarnaar hij per toeval ontdekte dat het landschap vanaf daar prachtig was. Het daglicht streelde de heuvels, achter het profiel van een kasteel, de steile daken van kleine huizen, de witte paden en gecultiveerd land, en verspreid in de zachte wind. Het landschap, de zachte geur van most bereikt die zijn neus bereikt en de rust die hij op dat moment voelde, adviseerde hem een woning te vinden in dat land. Zo kwam het dat hij vanaf die dag de Graaf van Campiano werd.

De druiven worden met de hand geoogst. Traditionele rode vinificatie onder een gecontroleerde temperatuur voor 2 weken in RVS tanks met frequent overpompen om de extractie van aroma en zachte tannines te verbeteren, gevolgd door 4-6 maanden op eiken. De fermentatie vindt plaats in stalen tanks.

100% Primitivo.

Dit is een krachtige wijn met geconcentreerd fruit en tannines. Een wijn die van alle gemakken voorzien is, met een zachte kruidige sap zonder een spoor van bitterheid. De kleur is diep robijnrood met aroma’s van kersen, pruimen, kaneel en vanille. Een zachte harmonieuze wijn met een intense finale.

Heerlijk in combinatie met antipasti met vlees- en stoofgerechten met zoete specerijen.Inhoud 750ml
Type Primitivo
Regio Puglia
Land Italië
Jaartal 2017
Serveersuggestie Antipasti met vlees, stoofgerechten met zoete specerijen.
Informatie
Inhoud 750ml
Type Primitivo
Regio Puglia
Land Italië
Jaartal 2017
Serveersuggestie Antipasti met vlees, stoofgerechten met zoete specerijen.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • € 10,95
  • Excl. BTW: € 9,05

Tags: Primitivo