Vinica Mavrud 2017 Zagreus bio

Vinica Mavrud 2017 Zagreus bio

Vinica Mavrud BIO ofwel de “De Bulgaarse Amarone” is een absolute nummer 1 onder de Bulgaarse wijnen. Mavrud is een karakteristiek inheems druivenras uit Bulgarije met grote kwalitatieve eigenschappen. Deze wijn heeft grote gelijkenis met de top wijnen uit Noord Italië en houd het midden tussen Amarone qua vinificatie en Barolo qua smaakintensiteit.

Vinica Madruv Bio is een ongewone, ambitieuze en succesvolle rode wijn, die gemaakt is van het karakteristieke Bulgaarse druivenras mavrud. Deze wijn is gemaakt door de druiven na de oogst twee tot drie maanden lang op een rek te laten drogen, wat voor het eerst voorkomt in Bulgarije. Dit is gebruikelijke methode die wordt toegepast bij de productie van Amarone in Noordoost-Italië. De Vinica Mavrud rijpt vervolgens gedurende 15 maanden in nieuwe Bulgaarse eiken barriques. Sinds 2010 worden de eigen wijngaarden van Zagreus Winery geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw en met de oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

De biologisch onderhouden wijngaarden zijn gelegen in de Thracische laagvlakte. De bodem is ijzerhoudend en de vallei kent een continentaal klimaat.

Heel veel kleur, donkere fruittonen, mooie zuren, goed sap, opwekkend. Goed versmolten tannines en houttonen, lekker kruidig. Eindeloze finale. Uitstekend te drinken bij stevige en complexe gerechten; wild, rood vlees, ragouts, harde kazen.Inhoud 750 ml
Type Mavrud
Regio Thracische laagvlakte
Land Bulgarije
Jaartal 2017
Alcohol % 14,5%
Serveersuggestie wild, rood vlees, ragouts, harde kazen.
Informatie
Inhoud 750 ml
Type Mavrud
Regio Thracische laagvlakte
Land Bulgarije
Jaartal 2017
Alcohol % 14,5%
Serveersuggestie wild, rood vlees, ragouts, harde kazen.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • Model: vinica
  • Beschikbaarheid: 20
  • € 17,95
  • Excl. BTW: € 14,84

Tags: Mavrud