Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG Dirupo Andreola

NIEUW Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG Dirupo Andreola

De Andreola Company vertegenwoordigt een van de beste excellenties van de Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Geboren in het prachtige gebied van het klassieke Prosecco-gebied, op de steile heuvels van Valdobbiadene, een klein gebied waar de wijnstok een seculiere relatie heeft met het gebied. De kostbare kalksteenbodems, het resultaat van het rooien van de oude zeebodem en het koele klimaat, geventileerd en met sterke temperatuurschommelingen, zijn eeuwenlang perfecte omstandigheden gebleken voor de teelt van glera, wat aromatische en aromatische intense druiven oplevert. Adreola is een tolk geworden van dit gebied met wijnen die de puurste en meest elegante essentie van Valdobbiadene tot uitdrukking brengen. Precies om de bijzondere kenmerken van het gebied te versterken, is de Andreola Winery sinds 2010 geassocieerd met CERVIM, een internationale instelling die heroïsche wijnbouw promoot en beschermt, gecreëerd op steile hellingen, die hard handwerk vereisen, absoluut niet mechaniseerbaar. De oude tradities en passie hebben de modernste technologieën in de kelder gecombineerd, altijd met het doel de eigenschappen van de grondstof te behouden en te verbeteren met minimale menselijke tussenkomst. Dit is de enige manier om een uitstekend project te creëren, dat wijnen biedt die heel anders zijn dan de Prosecco DOC die in de vlakten worden gekweekt met hoge opbrengsten en volledige mechanisatie van het werk in de wijngaard. 

De Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG Dirupo komt uit de wijngaarden van Col S. Martino die nog steeds volgens oude traditie wordt verbouwd met glera (90%) en een klein percentage andere inheemse wijnstokken zoals perera (5%) en bianchetta (5%), die bijdragen om het boeket complexer en rijker te maken. 

Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst om alleen de most te extraheren. De wijn fermenteert in stalen tanks bij gecontroleerde temperatuur en altijd in stalen autoclaaf vindt de hergisting plaats volgens de Martinotti methode. 

In het glas heeft het een strogele kleur, doorkruist door een fijne en continue perlage. Het boeket is van opmerkelijke finesse en elegantie, met delicate bloemige aroma's en aroma's van wit fruit. De slok is harmonieus, aangenaam en dynamisch, met rijp fruit dat goed in balans is door de sapide-component en de frisheid. De Extra Dry-dosering vertegenwoordigt de traditie van Prosecco Superiore di Valdobbiadene. Het licht suikerachtige residu compenseert de levendige zuurgraad van de wijn en geeft gratie en rondheid. 

Aan tafel gaat het heel goed met vishapjes, voorgerechten met zeevruchten, risotto met groenten, gemengde gebakken vis.


Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG Dirupo Andreola
Prosecco Superiore di Conegliano Valdobbiadene
Extra droog
Italië
Veneto
Glera 90%, Bianchetta 5%, Perera 5%
0,75 L
Wit vruchtvlees, Bloemige noten
11 %
8 - 10 ℃


Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • Model: Vpse
  • Beschikbaarheid: 6
  • € 11,95
  • Excl. BTW: € 9,88