Domaine Michel - Macon Villages 2019

Domaine Michel - Macon Villages 2019

De familie Michel verbouwd al wijndruiven in Clessé sinds 1850. In 1970 besliste René Michel om niet alleen te verbouwen, maar om zelf ook te gaan bottelen. Hij wilde namelijk het bijzondere Clessé ‘terroir’ tot uitdrukking laten komen in de wijnen. Tegenwoordig staat René’s zoon Denis aan het roer. Denis leidt het bedrijf samen met zijn zoons Franck en Vincent. Er worden prachtige en betaalbare Bourgogne’s gemaakt bij Domaine Michel. Vol en vettig met aangename frisheid en ongelofelijke finesse. Daarnaast hebben de wijnen een mooi bewaarpotentieel. Dit geldt zeker voor de Vieilles-Vignes, welke gemakkelijk 10 of meer jaar bewaard worden.

In de wijngaard wordt er gewerkt met een groot respect voor de natuur. Er worden alleen organische meststoffen gebruikt. Bijzonder is dat de stokken tot wel 60 jaar oud zijn. De oogst wordt uitsluitend met de hand gedaan, de druiven worden zorgvuldig geselecteerd en alleen geplukt bij optimale rijpheid. Dit geeft wijnen met een natuurlijke volheid, dit is typisch voor de wijnen van Domaine Michel.

Daarnaast houdt de familie Michel zich al generaties bezig met de veeteelt. Vroeger alleen voor eigen gebruikt maar tegenwoordig worden er wel 370 stuks runderen gehouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met runderen van het Charolais-ras. De dieren worden net als bij de wijn met respect voor dier en milieu op een natuurlijke en evenwichtige manier grootgebracht. Zowel de wijnen als het vlees zijn de te vinden op de kaarten in de betere restaurants in de omgeving van Clessé.

Domaine Michel oogsten altijd zeer laat, waardoor de wijnen wat voller en rijker zijn dan die van hun meeste collega’s in de streek.

Deze Macon Villages heeft geen houtrijping, maar is desondanks zeer rijk en ‘vettig’, zonder zijn frisheid te verliezen.Inhoud 750ml
Type Chardonnay
Regio Bourgogne
Land Frankrijk
Jaartal 2019
Alcohol % 14,5
Serveersuggestie Pasta, Vegetarisch en gezouten vlees
Informatie
Inhoud 750ml
Type Chardonnay
Regio Bourgogne
Land Frankrijk
Jaartal 2019
Alcohol % 14,5
Serveersuggestie Pasta, Vegetarisch en gezouten vlees

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • Model: dommichelmacon
  • Beschikbaarheid: 23
  • € 15,95
  • Excl. BTW: € 13,18

Tags: Chardonnay