Domain de Cassan tradition beaumes de venise

Domain de Cassan tradition beaumes de venise

DOMAINE DE CASSAN 
GIGONDAS

Het Domaine de Cassan is in 1929 gesticht door een industrieel uit Lyon. In 1974 werd het domaine gekocht door Paul Croset en tegenwoordig wordt het geleid door zijn zonen Jean-Charles en Vincent. Het 27 ha. grote domein (7,5 ha Gigondas, 16,5 ha Beaumes de Venise en 3 ha Côtes de Ventoux) ligt zeer idillisch in het hart van de Dentelles de Montmirail, aan de voet van de Mont Ventoux, 35 km.ten noorden van Avignon en 15 km. ten westen van Orange in het departement de Vaucluse.
De op de hellingen gelegen wijngaarden, die een ouderdom hebben van tussen de 6 en 40 jaar, bevinden zich vooral tussen Lafare, Beaumes de Venise en Gigondas. De bodem is zeer arm en bestaat uit leem, kalk en mergel en is bedekt met keien. De aangeplante druiven zijn grenache (65%), syrah (20%), mourvèdre (10%) en cinsault (5%). De oogst gebeurt met de hand en chemische middelen worden zo veel mogelijk vermeden (“la culture raisonnée”). Na de ontsteling volgt een temperatuur-gecontroleerde gisting. Daarna wordt de wijn overgestoken op grote eiken foeders. Domaine de Cassan wordt o.a. geroemd in de Guide Hachette, Revue du Vin de France, Cuisine et Vins de France, Decanter en bij Parker.

Beaumes de Venise 

De druiven (80% grenache, 18% syrah en 2% mourvèdre) van de 30 tot 40 jaar oude wijnstokken, geven de wijn geconfijt fruit, kruidigheid en peper in de neus. De smaak is vol en stevig en wordt ondersteund door zachte tannines. De wijn heeft een prachtige structuur en een volle, lang nablijvende smaak.

Lekker bij: Rundvlees, lam en game (hert, wild) Inhoud 750ml
Type syrah/shiraz, grenache, mourvedre
Regio Rhone
Land Frankrijk
Jaartal 2017
Alcohol % 14,5%
Serveersuggestie Rundvlees, lam en game (hert, wild)
Informatie
Inhoud 750ml
Type syrah/shiraz, grenache, mourvedre
Regio Rhone
Land Frankrijk
Jaartal 2017
Alcohol % 14,5%
Serveersuggestie Rundvlees, lam en game (hert, wild)

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • Model: cassan
  • Beschikbaarheid: 6
  • € 19,95
  • Excl. BTW: € 16,49

Tags: grenache, syrah, mourvedre