Champagne Moutardier Cuvee Selection Brut

Champagne Moutardier Cuvee Selection Brut

Champagnehuis Jean Moutardier 

 

De geschiedenis van de familie Moutardier in Le Breuil gaat eeuwen terug. In 1450 was een lid van de familie zelfs burgemeester van ‘Le Breuil’. De familie wordt dan ook gerekend tot de één van de oudste families van druiventelers. De vader van Jean Moutardier begon in 1920 zelf met het maken en verkopen van champagne, waarbij zijn zoon Jean hem in 1946 opvolgde. Jean kocht diverse hectare verwaarloosde percelen op en maakte deze geschikt voor het verbouwen van druiven. Het champagnehuis bevindt zich ruim 100 km ten oosten van Parijs in het dorpje Le Breuil, in het dal van Surmelin. Hier bij dit familiebedrijf wordt een prachtige reeks wijnen gemaakt van ware topkwaliteit en grote persoonlijkheid. Het Champagnehuis Jean Moutardier heeft tachtig procent van de wijngaarden beplant met de druif Pinot Meunier. Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, die gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal. Op de champagneflessen vind je over het algemeen geen jaartal omdat het bij de assemblage van champagne gebruikelijk is dat druiven van verschillende oogsten en verschillende jaren worden samengevoegd voor het beste resultaat. Een jaartal zul je dus ook bij de champagnes van de familie Moutardier vrijwel nooit op de fles zien staan.

 

Champagne Mouterdier Cuvee Selection Brut         60% Chardonnay 40% Pinot Noir

 

Het uiterlijk heeft een lichtgele goudkleur, met lichte citroengele reflectie diep in het glas. Het wordt geanimeerd door fijne, levendige bubbels die een persistente mouse worden. De vrij dichte en satijnachtige kraag, creëert een rijke en frisse visuele sensatie. 

 

De neus roept geroosterde ananas, bergamot, gele citroen, kooekje en acaciabloem op. Het ontwikkelt zich met beluchting tot een kamperfoeliegeur gemengd met kalksteen en perzik geuren van honing, peer, zoethout, peper en geroosterde brioche. Een evenwicht tussen frisheid en structuur. 

 

De smaak is soepel en fris met een romig en vloeiend gevoel. De wijn ontwikkelt een elegante body van sappige appel en perenvruchten, ondersteund door een frisse zuurgraad van citroen. De secundaire smaak wordt georkestreerd door een mineraliteit van klei, patina en kalksteen met elegantie in het gehemelte. De afdronk is fruitig en mineraal, fris, en kruidig met gepeperde, rokerige en anijsachtige accenten. 

 

Cuvee Selection is een champagne die rijk is aan tactiele en aromatische nuances die kruidige vlezige gerechten complimenteren. We stellen voor om van deze champagne te genieten bij een temperatuur van 9 tot 11 °CInhoud 750ml
Type Chardonnay, Pinot Noir
Regio Champagne
Land Frankrijk
Jaartal n.v.t
Alcohol % 12%
Serveersuggestie Aperitief, Kruidige vlees gerechten
Informatie
Inhoud 750ml
Type Chardonnay, Pinot Noir
Regio Champagne
Land Frankrijk
Jaartal n.v.t
Alcohol % 12%
Serveersuggestie Aperitief, Kruidige vlees gerechten

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • Model: chamselec
  • Beschikbaarheid: 6
  • € 39,95
  • Excl. BTW: € 33,02

Tags: Chardonay, Pinot Noir