Champagne Jean Moutardier Carte d'Ór Brut

NIEUW Champagne Jean Moutardier Carte  d'Ór Brut

Champagnehuis Jean Moutardier 

 

De geschiedenis van de familie Moutardier in Le Breuil gaat eeuwen terug. In 1450 was een lid van de familie zelfs burgemeester van ‘Le Breuil’. De familie wordt dan ook gerekend tot de één van de oudste families van druiventelers. De vader van Jean Moutardier begon in 1920 zelf met het maken en verkopen van champagne, waarbij zijn zoon Jean hem in 1946 opvolgde. Jean kocht diverse hectare verwaarloosde percelen op en maakte deze geschikt voor het verbouwen van druiven. Het champagnehuis bevindt zich ruim 100 km ten oosten van Parijs in het dorpje Le Breuil, in het dal van Surmelin. Hier bij dit familiebedrijf wordt een prachtige reeks wijnen gemaakt van ware topkwaliteit en grote persoonlijkheid. Het Champagnehuis Jean Moutardier heeft tachtig procent van de wijngaarden beplant met de druif Pinot Meunier. Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, die gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal. Op de champagneflessen vind je over het algemeen geen jaartal omdat het bij de assemblage van champagne gebruikelijk is dat druiven van verschillende oogsten en verschillende jaren worden samengevoegd voor het beste resultaat. Een jaartal zul je dus ook bij de champagnes van de familie Moutardier vrijwel nooit op de fles zien staan.

 

De Champagne Moutardier Carte d’Or Brut is van 85% pinot meunier en 15% chardonnay 5% van de meunier heeft op hout gerust.

Een niet te droge, frisse Champagne met wit fruit en minrealiteit.

Inhoud 750ml
Type Pinot meunier, Chardonnay
Regio Champagne
Land Frankrijk
Jaartal n.v.t
Alcohol % 12%
Serveersuggestie Aperitief
Informatie
Inhoud 750ml
Type Pinot meunier, Chardonnay
Regio Champagne
Land Frankrijk
Jaartal n.v.t
Alcohol % 12%
Serveersuggestie Aperitief

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • Model: JeanMoutardier
  • Beschikbaarheid: 18
  • € 29,95
  • Excl. BTW: € 24,75

Tags: Pinot meunier, Chardonnay