Champagne Guy Charlemagne

NIEUW Champagne Guy Charlemagne

GUY CHARLEMAGNE
CHAMPAGNE 

Guy Charlemange wordt sinds jaar en dag geroemd om zijn superieure Blanc de Blancs Champagne, net als zijn buren KRUG en SALON. Het champagnehuis GUY CHARLEMAGNE is gevestigd in het dorpje Le Mesnil sur Oger in het hart van de Côte des Blancs. De Charlemagnes werken uitsluitend met druiven uit eigen productie. Ze zijn al sinds 1892, van vader op zoon, werkzaam in de wijn. 

Het terroir in Le Mesnil is prestigieus: het is de bakermat van beroemde champagnehuizen als Krug (wiens Clos du Mesnil de wijngaarden van Charlemagne toucheert) en Salon (de overbuurman van Charlemagne). De wijngaarden van Philippe Charlemagne hebben een zuidoostelijke ligging. Het merendeel heeft recht op de grand-cru status. 

De oogst geschiedt geheel met de hand en men gebruikt uitsluitend organische mest. Alleen de beste grand-cru wijngaarden zoals Chétillon, Coullemets, Vaucherots, Mont-Joly en Aillerand du Midi, waarvan de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 42 jaar bedraagt, worden voor de Reserve Brut Blanc de Blancs gebruikt. De champagnes van Charlemagne worden regelmatig onderscheiden bij The International Wine Challenge, de Vinalies en het Concours Mondial du Vin in Brussel. Ze worden veelvuldig geroemd door o.a. Le Guide Hachette, Le Classements des Meilleurs Vins (Bettane et Desseauve), Le Bottin Gourmand en Revue du Vins de France.

Champagne Brut Blanc de Blanc Grand Cru
Deze Blanc de Blancs Champagne is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. 
Het is een verfrissende romige elegante champagne met een complex bouquet van brioche, vanille en sappig fruit. 
Deze champagne heeft een zeer fijne mousse, intense smaak en een prachtige volle afdronk.Inhoud 750ml
Type Chardonnay
Regio Champagne
Land Frankrijk
Jaartal n.v.t
Alcohol % 12%
Serveersuggestie Aperitief, oesters
Informatie
Inhoud 750ml
Type Chardonnay
Regio Champagne
Land Frankrijk
Jaartal n.v.t
Alcohol % 12%
Serveersuggestie Aperitief, oesters

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • Model: Guy
  • Beschikbaarheid: 18
  • € 49,95
  • Excl. BTW: € 41,28

Tags: Chardonnay