Ca Dei Frati Lugana I Frati

NIEUW Ca Dei Frati Lugana I Frati

Deze witte wijn I Frati van wijnhuis Ca dei Frati is het visite kaartje op het gebied van witte wijn uit Lombardije. Ook niet voor niets hoor want de kwaliteit van de wijnen staan er hoog aangeschreven! Een prachtige producent van klassieke wijnen uit Italië. Het wijnhuis Ca Dei Frati heeft al een lange historie. In 1939 verhuisde Felice Dal Cero naar her huidige estate omdat hij erin geloofde dat deze streek pracht wijnen zou voort zetten. Zijn zoon slaagde erin om in 1969 de eerste Lugana te bottelen van uitzonderlijke kwaliteit. Lugana Casa dei Frati was geboren!

Vandaag de dag is Ca dei Frati een wereldberoemd wijnhuis dat veel aandacht besteed aan de wijngaarden en de wijnen. De druiven voor deze Lugana zijn afkomstig van verschillende wijngaarden waardoor er een aangename diversiteit binnen de druiven ontstaat. Daarnaast is ook het klimaat rond het nabij gelegen Gardameer, met de Peler wind zeer belangrijk voor de opvoeding van de druiven. Deze heerlijke witte wijn van Ca dei Frati ondergaat een gedeeltelijke Malolachtische gisting, waarna deze door rijpt op de droesem gedurende 6 maanden op RVS tanks. Hierna rijpt deze heerlijke Lugana nog 2 maanden op fles alvorens dit pareltje word vrij gegeven.

De kleur is licht goud geel met een subtiele groene omranding. In de geur een rijke elegante geur van tropisch fruit zoals abrikozen, perziken en ook wat gebrande noten en kleine nuances van citrus fruit en witte bloemen. De smaak is verbluffend. Een mooie dikke structuur en verfijnde smaken van abrikozen, amandelen, witte bloemen en een klein beetje citrus. Echt een paradepaartje uit de Lugana streek! De afdronk is zacht en heel subtiel. Hierbij is ook duidelijk merkbaar dat we hier te maken hebben met een mooie klassieke witte wijn.

Ideaal met krachtige wintersoep, bonen, pastagerechten met witte sauzen, wit vlees en gevogelte, halfrijpe kazen, rijke visgerechten en schaaldieren.
Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Wij leveren producten meestal binnen drie- en maximaal zeven werkdagen na ontvangst van betaling. Indien wij.. lees meer...

  • Model: ifralu
  • Beschikbaarheid: 6
  • € 15,95
  • Excl. BTW: € 13,18